Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова отложи с 1

...
Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова отложи с 1
Коментари Харесай

МРРБ отлага с 1 година новите изисквания за площта на жилищата

Служебният министър на районното развиване арх. Виолета Комитова отложи с 1 година действието на новите условия за досегаемост на обществените и жилищните здания от хора с увреждания. 

Въведени от началото на март 2021 г., те провокираха мощно неодобрение у строителните бизнесмени и проектантите освен поради неналичието на гратисен интервал. 

Според новата разпоредба за налична среда, в многофамилните здания би трябвало да се плануват повече общи елементи, по-големи коридори, порти, тераси, бани и тоалетни в жилищата, тъй че да е допустимо напредването на хора с инвалидни колички и патерици. От Националната асоциация на строителните бизнесмени предизвестиха, че това ще оскъпи с до 30-40% квадратния метър жилищна повърхност и поискаха преразглеждане на наредбата, тъй че новите механически условия да не важат за всяко жилище. По старата наредба от 2009 година, в случай че една постройка е с повече от 30 жилището, наложително на партера ѝ трябва да се проектира апартамент за човек с увреждания - с необятна тоалетна, необятни порти и коридори. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР